neljapäev, 1. november 2012

Betoonisiluja


Niisiis nagu Ele eelmises postituses korraks mainis, käisin ma sissekandele järgneval päeval tööintervjuul. Kuna kõik naftafirmad, kuhu üritasin löögile pääseda, ütlesid, et hetkel väga lootust pole, kõige varem novembri alguses peaks uuesti proovima, siis otsustasin ka mujalt õnne otsida.

Jõudsingi ainult ühte firmasse oma resümee faksida, kui sealt helistati ja kutsuti vestlusele. Ja nii ma siis olengi juba 5 päeva töötanud väidetavalt Põhja-Ameerika suurimas betoonitehases nimega Lafarge.

Töö ise on kergem kui nafta puurtornidel kogetu. Hetkel valmistame linnale kanalisatsioonitorusid. Iga hommik algab eelmisel päeval valatud torude vormist välja võtmisega, seejärel vormide puhastamine ja uuesti ette valmistamine ning siis juba uuesti valamine ja vormis oleva tsemendi silumine. Hetkel ei tundu midagi rasket olevat ning kõik väga kergelt õpitav. Mulle tundus eriti naljakas see, kuidas töökaaslased kurtsid, et ülemus pidevalt õiendab ja sunnib tööle. Pärast puurtornide kogemust tundus see rohkem nagu jutu jätkuks öeldud ja sõbraliku soovitusena kui õiendamisena.

Töö kõige negatiivsem osa seisneb tööajas. Nimelt algab mu päev juba kella 4st hommikul/öösel, kuna tööl pean olema kell 5. Kuna Kanadas on ületunnid tasustatud 1,5 kordselt, siis on see siin lausa privileegiks, kui sul lubatakse neid teha. Seega olen üsna rahul, et ka mina olen nende õnnelike seas. Nimelt on ka laupäev minu jaoks tööpäev ning mõnel päeval saan ka niisama paar ületundi teha. Palk ei ole loomulikult nii hea kui naftafirmades, kuid tunnipalk 21 dollarit on siiski üsna korralik.

Ele töötab küll ikka veel samas kohvikus, kuid pärast läbirääkimisi omanikuga ei ole ta enam ainult nõudepesija, vaid saab oma päeva jagada lisaks veel rohkem tellimuste täitmise ja kassas olemisega ning ka kõik teised vastutavad nüüd nõude pesemise eest. Ele tunnitasuks on $10.25, kust peaksid maksud juba loodetavasti maha arvestatud olema.

Oktoobri viimasel päeval peetakse Põhja-Ameerikas halloweeni ning kuna sel aastal jääb see kuupäev nädala sisse, siis pidutseti suures osas seetõttu juba eelmisel nädalavahetusel. Sellega seoses käisime külas Triinul ja Harryl, kus Ele ja Triin valmistasid vastavalt kõrvitsast ja kabatšokist oma kunstiteosed. Oli ülimalt lõbus õhtu ning nüüd jääb oodata, kas täna õhtul ka kostümeeritud lapsi ukse taha kommi nõudma tuleb.
Kunstiteosed
Kauboi ja Nõia-Ella
Võõrustajad vuntsikandjad
Samal ajal kui Põhja-Ameerika idarannikul möllas supertorm Sandy ja läänerannikul oli Kanada üks läbi aegade tugevamaid maavärinaid on meil siin preerias rahulik talveilm vahepealsete kergete lumesadudega.

8 kommentaari:

Mihkel ütles ...

"Early bird gets a worm" ;) Palju tunde sellise graafikuga nädala peale koguneb?

Kalle ütles ...

Üldjuhul kogunebki ainult 48 tundi nädala peale, ehk siis 8 tundi päevas, eelmisel nädalal sain ühe korra vaid 10 tundi teha. Ehk siis tööpäev saab tavapäeval läbi juba 13.15 :)

Mihkel ütles ...

Tere
Kas sa Kalle (või keegi teine) oskad öelda antud numbrite tähendust " All shifts available 10/4, 11/3, 21/7, 24/4, 7/7"
http://edmonton.kijiji.ca/c-jobs-general-labour-General-labourers-Needed-Apply-Today-Start-Tomorrow-W0QQAdIdZ429601071

Kalle ütles ...

Ma usun, et need numbrid tähendavad seda, et vastavalt siis on vahetuses 10 päeva tööl/4 vaba, 11 päeva tööl/3 vaba jne.

Mihkel ütles ...

Ise hakkasin ka nii arvama. 24/4 vahetus on karm :)

Anonüümne ütles ...

Elus ja terve? Ega külm teile liiga ei ole teinud? :)

Anonüümne ütles ...

tere. kas olete ikka veel kanadas. kui jah siis mis viisaga. ise onlen olnud kanadas jua aasta... oleks soov taodelda uut viisat aga Kavada kodulehel pole programmit ikka veel avatud. edu teile. reigo

Unknown ütles ...

Mis töö raskusega Eestis võrrelda puurtorni tööd