teisipäev, 2. detsember 2008

Tõeliselt Aussie

Muidugi mõista peaks kirjutama seda peatükki hoopis Louis Zezeran isiklikult (kes ei tea, on ta meie kallis austraallasest sõber Eestis), või Megan Devlin, meie kallis võõrustaja. Tõeliselt tõsised Aussie’d, kelleks meie Kallega püüame ka kõigest hingest saada. Vähemalt üritame selle aastakese vältel teha kõike, mis üks Aussie inimene kodumaal ikka teeks (ja lisaks siis veel ka kõike seda, mida iga eestlane tavaliselt Austraaliasse tulles teeks).
Oleme proovinud juba „meat-pie’d“, mis osutus võrratult maitsvaks. Oleme ostnud (nüüdseks ära kinkinud Meganile) ja mekkinud vegemite’t, vääääääga kahtlast võileivavõiet. Õlu-siidri joomine rannal pidi olema üks kõige tavalisemaid Aussie tegevusi üldse (jep, oleme teinud!!! Suisa mitu korda :P ) ja kõigele lisaks – me isegi oleme soetanud endale kõige-kõige ozzima auto – Holden Commodore!
Möödunud pühapäeval sai kogetud ka tõelist kohalikku barbeque’d ja grilltoitu, mis on ju teatavasti Austraalia rahvustoit. Ja kui Eestis võiks varsti rahvustoiduks nimetada Statoili kabanossi, siis siin oleme avastanud ülihea kiirtoidu Subway’st – THE FAMOUS FOOT-LONG! Pisikese kõrvalmärkusena peaks ära mainima, et eks see Subway ole ka mujal riikides suht kuulsust kogumas. Päris Aussie see kindlasti pole...

Vaadanud oleme Danny ja Megani ärgitusel kahte Aussie kultusfilmi Chopper ja The Castle, ning peab mainima, et igati meeldejäävad filmid olid need küll! Filmitutvustusi ümber kirjutama ma ei hakka, saate pilgu peale visata sellelt http://www.imdb.com/title/tt0221073/ ja sellelt http://www.imdb.com/title/tt0118826/ lingilt. Lisainfona võib mainida, et Chopper on päriselt olemasolev vägagi kahtlane tüüp, kes on vangis istunud aastaid, kuid nüüd elab vabaduses Tasmaanias. Tal oli komme tappa väga julmal viisil teisi kurjategijaid, mistõttu uskus ta, et ei tee üldse halba, vaid head :P Me üritame ta siis Tasmaaniast üles leida, kui kunagi sinnakanti satume.

The Castle on mõeldud see-eest veidi nõrganärvilisematele – kellelgi kõrvu peast ei lõigata ja nuga neeru ei lööda. Sellest filmist saab ära õppida klassikalised paar naljakamat lauset/seika, nii nagu Eestlased teavad igat lauset filmidest „Siin me oleme“, „Kevade“ ja viimasel ajal on kõigil peas ka Kreisiraadio saadete tekstid. Kes tahab end Austraalia filminduse alal tugevamini harida – otsige ja laenutage need filmid! ;)

Puhtalt looduse enda tahtel oleme sattunud läbielama ka korralikku vihmaperioodi alguse (wet season) tormilainet. Esimest mainisime põgusalt kui olime teel Surfers Paradise’st Brisbane’i – terve taevalaotus kõmises igast ilmakaarest värvudes iga paari sekundi jooksul mannavahu-roosaks ja ideaalselt sakilisi elektrinooli sähvis rohkem kui ma terve oma elu jooksul neid kokku olen näinud. Samasugune torm oli siinkandis ka eile õhtul, just siis, kui me Kallega olime istunud juba autosse, et minna uudistama lähedalasuvat mäge Coot-tha ja seisime tööpäevalõpu ummikus keset Brisbane’i kesklinna. Mäele jõudsime just siis, kui torm oli täies hoos ja välku lõi nii et silmist pidi pimedaks jääma. Mingi hetk suutsime autoga sõita vist täpselt äikesenoole vahetusse lähedusse, sest kõmakas ja sähvakas olid korraga ühel ajal, nii et meil mõlemail Kallega tundus parem korraks auto seisma jätta ja sügavalt sisse välja hingata. Lõpuks, kui jõudsime vaateplatvormile, kus õnneks oli ka väike katusealune parajalt suure pundi inimestega, oli vaatepilt lummav. Vaade tervele öisele Brisbane linnale ja tormine märatsev taevas selle kohal. Üritasime tabada õiget momenti ja välgunooled fotole saada, kuid see oli päris raske ülesanne.
Mis on veel kogemata (neist tuhandeist Aussie asjadest) ning mida võtaksime hea meelega lähiajal plaani, on üks mehine Aussie jalkamäng, veidi kriketimängu (noo... 5 päevakest nt), jõulud Austraalia moodi ja surfamine.

Kui kõik läheb plaanikohaselt, võite varsti kõigest sellest lugeda – püsige ainult meie kanalil! :P
P.S. järgnevad pildid pole tehtud läbi klaasi või puuriprao - kõik need kallid linnud-loomad on meile aummu tuttavad tänavaolevused...

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

The Castle on tõeliselt aussie, seda võite seal seigeldes korduvalt näha. Aga kuhu jääb tõeliselt aussie muusika? Alustuseks julgen soovitada Cold Chisel'it http://www.youtube.com/watch?v=tH07B90NFjE&feature=related (mitte et ma midagi väga veel oskaks soovitda :), peale Men at Work'i ja loomulikult Austraalia mitteametliku hümni Waltzing Matilda http://www.youtube.com/watch?v=INdjRCNcZj0)

Anonüümne ütles ...

Ma annaks eraldi punktid dannyle vuntside eest. või tsiteerides klassikuid - "Papa was a rodeo - Mama was a rock'n'roll band,
I could play guitar and rope a steer before I learned to stand,
Home was anywhere with diesel gas - Love was a trucker's hand,
Never stuck around long enough for a one night stand". Kallele siis lisaülesanne - korralikud vuntsid kasvatada, muidu danny tunneb ennast nii üksikuna. lisaks annab ka legaalse aluse üksteist "käega välja aidata".
nb: kus on piinlikud pildid? hallo, kas ma räägin seinaga siin

Anonüümne ütles ...

Saadetis Aussi Outbacki sõnaraamat saabus!

Louis ütles ...

hey, where are you guys! we havnt heard from you in days!