neljapäev, 6. november 2008

„Enne töö, siis oravad!“

Oleme teile tutvustanud juba Sydney öist pargielu nahkhiire juhtumi näol. Nüüdseks oleme avastanud, et sõnaga „park“ ei saa neid rohelisi hirmu-oaase küll kutsuda, kuigi nad meenutavad oma olemuselt päevasel ajal rahulikke inimestesõbralikke parke. Lisaks suurtele nahkhiirteparvedele, kes teevad puudelatvades häält nagu imeks nad seal oravate või muude olevuste verd hammaste krigistades ja lendavad pargis jalutajatele ootamatult näkku, leidub rohelistes dzunglites veel ka hiid-rotte (oleme kuulnud, et nad on lausa kukruga!) ja oma silm on olnud kuningas ka hiid-oravatele. Eesti rottidest kolm korda suuremad volaskid on õnneks suht tagasihoidlikud. Lähemale kui üks pargipink meist nad õnneks tulnud ei ole. Siiski nad ehmatavad kohutavalt kiirelt mööda tuhisedes ja iga kord, kui lehtedes midagi krabiseb, ja ma liiga kiiresti pead sinnapoole pööran, suudab ka Kalle vaevu end ehmatusest hüppamast tagasi hoida. Hehehe.... olen avastanud, et see on päris tore kiusamismoodus ka :P Loodan, et me tutvustus neist hiid-rottidest tuletab meelde lugusid Moskva kanalisatsioonitorudes elavatest tohutusuurtest rottidest, kes õgisid inimesi ja levitasid haigusi. Nii on vähemalt mulle jäänud väike lapsepõlvetrauma neist „armsatest olevustest“.

Oravatega seisin ma vastamisi üksinda, kui peale jalutuskäiku linnapeal otsustasin siiski kasutada otseteed pargist läbi, et kiiresti „koju“ jõuda. Kuna kuulasin iPodiga muusikat, oli mu eesmärk mitte kuulata kriiskavaid karjeid peakohal ega vaadata kaugemale kui meeter enda kõrvale, et mitte näha rotiparvi ila tilkumas minu poole sööstmas. Paarkümmend esimest sammu läbisin edukalt, kuni minu ette kerkis täiesti tundmatu elukas. Ütleme, et orav, aga ütleme, et Eesti Orav kuubis. Kui isegi mitte astmes 4. Igaljuhul ei olnud ta üldse nii tagasihoidlik kui rotid ja jalgu naljakalt kahele poole laiali loopides liikus ta õnneks suht aeglaselt ühtlases tempos mulle vastu. Minu äkilisemate liigutuste peale suvatses ta trajektoori muuta. Et Kalle ei hakkaks pärast mu jutu peale naerma ja keelaks mul üldse alkoholi joomise ära, tahtsin kiirelt tegutseda ja seda looma jäädvustada. Teda pildistada üritades, leidsin ma, et terve park suisa kubises neist eesti-orav-kuubis-elukatest. Mu otsus oli järgmisel õhtul Kalle samasse parki tirida, kuna pildid ei tulnud välja. Järgmine päev tassis Kalle mu aga enne korralikult tööbüroosse ja ütles, et „enne töö, siis oravad!“, kuid ka hiljem peale asjalik olemist, ei näinud me kedagi. Tegelikult usun, et oli ikkagi veel liiga varajane õhtutund nende jaoks. Minu rahustuseks, kui rääkisin hiid-oravatest ka Kalle sõber Priidule, kes on Austraaliamaal pesitsenud juba oma 8 kuud, teadis ta kosta, et tegemist on opossumitega (vahemärkus: kui mina väitsin Elele, et need on opossumid, siis mind ta loomulikult uskuma ei jäänud, sest Ella jaoks on kõik pargis ringi jooksvad või lendavad olevused ju oravad). Veider, mis juhtus nende pisikeste tuhkrusarnaste opossumitega, keda mina teadsin Jääaeg multikast? Need Sydney pargi olevused jäävadki vist huvitavaks peamurdmiseks.

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Issand kui nummid asjad teiega ikka juhtuvad. Eriti meeldivad mulle need sõnamängud kallet kujutavatel piltidel. Aga kus on pildid toakaaslastest, ärajoonud eestlastest ja kängurudest. Neid ootan ma suure huviga. Ja muidugi paljast rinda, perset või midagi veel paremat tahaks ka näha. Juba igatsen teie kehade järele. Eriti käib see muidugi Ele kohta, aga kui Kalle tahab siis pilt "Kalle palja persega ooperimaja ees" sobiks ka. Kuidas ka närvid vastu peavad? Kalle närvidele ei julge mõeldagi, 7 naist toas - enesetapulaks või siis suur orgia, oleneb kust otsast vaadata või siis millise ajuga mõelda. Järgmiste piltideni siis.

Anonüümne ütles ...

Ohoo :D
Vaatan, et muusika mu arvutist löö lained ka mujal maailmas! Ihihi.

Tõesti põnev lugemine igaval tööpäeval siin hallis ja nõmedas tlns.NO mis ma ikka nutan - ma sõidan ka homme lõunasse :D - tartusse Inesega "tartu rahu" rikkuma.

Aga no Kalle olukorrale ma tunnen küll kaasa... Mul tuleb meelde pornofilm, kus Kalle pidi sokki mängima. Aga noh eks kõikidele näitlejatele ei lange selline õnn kaela. Oleneb kust nurga alt vaadata, eksju. Hannes hakkas igatahes uuele filmile stsenaariumit kirjutama (esialgne filmi pealkiri LumiValguke ja 7...aga täpne on veel selgumisel).

Aitab jamast!
Tõesti superluks eluvärk teil seal. Tahaks ka hänkida ja tshillida teiega.

Hoidke reaalne!!!
Tsutsufrei!

Anonüümne ütles ...

Tere noored,

Väga vahva on tuttavaid kaugeid kohti piltidelt leida.
Soovitused:
Sööge VEGEMITE'i
Sõitke paadiga South Head'i (Watson Bay peatus) valige päikeseline ilm ; )
Coogee ja Bondi Beach on ka must do

... ootan kommentaare Vegemite kohta : ))

Päikest!

Louis ütles ...

Any sort of blonde is for poofs. Low carb beer, what sort of crap is that? only poofy male models worry about how many carbs are in beer. carlton draught is a good one, VB is for australian rullnocks, you left of tooheys new, a classic australian beer