laupäev, 4. veebruar 2012

Viimased päevad Torontos

Toronto uus raekoda
Pealkiri on üllatav mulle endalegi - alles saabusime 2 nädalat tagasi Torontosse, nüüd juba plaanime Torontost ära sõita. Tegelikult oleme oma tööotsingutest aru saanud, et paremad palgad on Alberta osariigis ning väiksemad maksud on samuti Alberta osariigis. Seega, selle asemel, et $10.50 ehk miinimumpalga eest kuskil Toronto supermarketis töötada, tasub jahtida ikka naftafirmasid. Vähemalt peame üritama oma unistuse poole – saada paari kuuga miljonäriks. 



Kuna me hostelis olemise nädal oli ka kohe läbi saamas, ning polnud mingit isu veel üheks nädalaks sinna jääda, siis saigi otsustatud liikuma hakata juba teisipäeval, 31.jaanuaril.




Distillery district
Enne lahkumist üritasime veel Torontost viimast võtta loomulikult. Olime kuulnud üht-teist ühe Toronto linnaosa kohta, mida kutsutakse Distillery district, ehk kunagine kuulus alkoholi villimise piirkond. Kuna me Torontosse saabumise päevast alates (lennujaamast pidime võtma bussi ja metroo, et linna saada), rohkem linnatransporti kasutanud ei ole, siis ei hakanud me ka muidugi nüüd seda tegema. Jalutasime majade vahel, et seda õiget linnaosa üles leida, ning muidugi tundus, et ei leiagi. Või õigemini oli esimene mõte, et eeh, ju siis ei olegi see piirkond tegelikult midagi nii erilist nagu turismiraamatutes räägitakse. Me ei suuda seda ju tavalisest linnapildist eristadagi! Meid valdas juba korralik pettumus, kuna kõnnitud nagu ikka sai ja ilm polnud ka kõige soojemate killast. Aga  olime lihtsalt ise vale tee valinud muidugi. Üks vanem maja hakkas lõpuks silma ja sinnapoole suundudes oli me üllatus päris suur, kui avastasime selle õige koha. Linnaosa meenutas meie Rotermanni piirkonda Tallinnas. Väga ilus oli! Tagantjärgi mõeldes ei saanud ainult aru, et kas meie suur vaimustus tuli sellest, et alguses oli suur pettumus olnud, või sellest, et see linnaosa ongi väga ilus! Laseme teil endil piltide järgi otsustada. Toronto kohta oli see linnaosa ikkagi väga erinev teistest linnaosadest, kuigi ka seal toimus vilgas ehitustegevus pilvelõhkujate rajamiseks.
Distillery district
Üks teine piirkond, mida ka külastasime, kannab nime Cabbagedown (Kapsalinn). Nimi tuleb sellest, et vanasti kasvatati sealkandis majade eesaedades kapsaid. Tundus, et kapsakasvatus tasus tollel ajal end ära, sest majad olid suured ja korralikud ja siltide järgi võib eeldada, et seal elasid rikkad avaliku elu tegelased. Kena rahulik rajoon. Mitte muidugi nii ilus kui Kalamaja, aga Torontos elades võiks sealkandis korterit rentida küll.
Cabbagetown
Meie hosteli lähedal asuvas Hiinalinnas käisime tihti sööki ostmas. Seal on meie avastuste kohaselt Toronto odavamad söögipoed. Poolest kraamist ei saa muidugi arugi, mis see endast kujutab – vaatame kui ilmaimet, aga mõnusaid soodsaid asju leiab sealt küll. Ostsime sealt mingi päev näiteks hakkliha. See oli omaette ooper. Tahtsime saada umbes pool kilo, kuid neil siin teised kaaluühikud kasutusel ning „kilogrammidest“ ei saanud leti taga olev pilusilm midagi aru. Kui ma abitult Kalle otsa vaatasin, et kui palju me siis ostame, tegi pilusilm mulle selgeks õige süsteemi – ta tõstis naeratades rusika üles ja küsis: „One pum? Two pums? Three pums?“. Noogutasin kähku ja ütlesin, et võtan kaks „pum’i“, sest tundus, et jutt käis pihutäitest. No, õige vastus saada poolt kilo on tegelikult üks pum, sest kui ta oma suure kämblaga sealt hakkliha ammutama hakkas, oli kilekotis kindlasti üle kilo hakkliha. Teades Kalle söögiisu, ma väga ei muretsenud ka, et rohkem sai. Nali aga ei lõppenud veel sellega. Hinnaks pani ta peale $2.46, mis tundus väga ok hind olevat nii suure koguse peale. Kui kassasse jõudsime, laterdasid kohalikud pilusilmsed kassaneiud omavahel nii kõvasti ja tormakalt, et ei pannud ostjaid eriti tähelegi. Meile see sobis, sest poest välja tulles avastasime, et kassaneiu oli meilt hakkliha eest küsinud vaid 46 senti. Unustas suure lobisemisega 2 dollarit eest ära.

Olgu, aitab Torontost. Lubatud CN-torni külastus, kingamuuseum ja teised muuseumid ning Leo jäid küll külastamata, kuid midagi peab jääma ka teiseks korraks!
CN-Tower

Kommentaare ei ole: