neljapäev, 1. märts 2018

Politsei saaga tagasiteel Stone Town'i

Teades, et see saab olema me viimane võimalus, tõusime uuesti hommikul kukelauluga ja läksime randa päiksetõusu nautima. Seekord jõudsime õigel ajal ja see vaatepilt, mis meile avanes, ei unune küll vist kunagi.

Kohalikud naised tegelesid meriheinaga, mehed liikusid kalapaatidega merele… Krabid koristasid oma urge ning viskasid liigset liiva välja. Enamus kohalikke tõttas kuhugi tööle hotelli või kohvikusse ja üksikud varajased turistid tegid hommikusörki.


Liikudes rannast tagasi Mau maja juurde, hakkas meie üllatuseks äkiliselt paduvihma sadama. Olime näinud väikest tibutamist siis kui me Tansaaniasse saabusime - esimesel ööl, ja korra ka Safari reisil ööbides, kuid sellist hullu paduvihma ei olnud siin kogu nende nädalate jooksul kordagi tulnud. Algamas oli vihmahooaeg ning me saime üha enam aru, kui hästi me oma reisi olime ajastanud. Nädal või kaks hiljem oleksid ilmad hoopis teised olnud.

Mau pakkus meile välja, et viib meid ise autoga Stone Towni. Soome vanamees pidi jõudma lennukile, et tagasi koju sõita ning siis oli meid juba terve autotäis. Suur oli me üllatus, kui autosse lisandusid ka veel soomlase kohalik „pruta“ ning Mau kokast sõber Suley. Ilmselgelt oli meid üks liiast ning pidime tagaistmel üksteise kukil istuma. Meenutades, kui tihti me kohtasime teel politseipatrulle, ei tundunud see mulle väga hea mõte, kuid noh, mina ei olnud autojuht.


Poolel teel kivilinna pidas politsei meid loomulikult kinni ja ootasime huviga, mis edasi saab. Mau pidi maksma trahvi. Kui aga kuulsime, kui väike see trahv oli, saime aru, miks ta seda nii lõdvalt võttis. Siinsed trahvid pididki väga väiksed olema, mistõttu ei kardeta väga liiklusreegleid rikkuda.

Meie päevane eesmärk oli broneerida endale snorgeldamise reis Mnemba saare juures ja võimalusel ära käia ka kuulsal Prison Islandil (vanglasaarel). Saime kaks koos kombo diili 135$ (+ krediitkaardi teenustasu 6$). Tegemist oli Rafiki tuuripakkujaga, kelle esindajaks oli moslemist naisterahvas. Elus esimest korda kohtusime tõelise beibest mosleminaisega. See väljendus esiteks ta asjatundmatusest (iga liigutus ja vastus tuli kooskõlastada teiste töötajatega), küüned pikad ja värvitud, meik, võltsripsmed ja pilvepealne olek vaid suurendasid meie eelarvamust tema suhtes. Pisut jäi ebaselgeks, kui usaldusväärne ta info on. Igal juhul sai kokku lepitud, et järgmisel hommikul korjab autojuht meid kontori eest peale.

Järgmine soov oli üles leida mingi kliinik, kust Kalle saaks oma põlenud jalgadele leevendust, sest need hakkasid nüüd juba ohtlikult lillakaks-siniseks tõmbuma. Apteekrist arst kirjutas Kallele tugeva põletusvastase salvi välja, mis maksis umbes 20$. Kahtlane, kas oleksime seda ostnud, kui meil kindlustust poleks olnud. Aga õnneks toimis salv igati hästi. 




Kommentaare ei ole: